ابعاد مختلف حسابداری رستوران
به باور خیلی از افراد، حسابداری رستوران پیچیدهتر از حسابداری یک مغازه و یا یک فروشگاه است شاید این باور از آنجا ناشی شده که حسابداری رستوران بخشی از حسابداری تولید و قیمت تمام شده که به اختصار حسابداری صنعتی مینامند.
شخصی که حسابداری رستوران را انجام میدهد باید با مفاهیم انبار، مواد اولیه و محاسبه هزینهها بر روی تک تک محصولات رستوران آشنا باشد و با توجه به ریزهکاریهای این حرفه، محاسبه قیمت تمام شده برای حسابداران کاری بس دشوار میتواند باشد.
مواردی از حسابداری که برای تولید و فرآیند حسابداری قیمت تمام شده مورد نیاز است شامل محاسبه مواد اولیه، هزینه حقوق کارگران، پرسنل واجاره محل رستوران و تولید و نرخ سربار تولید است.
در اکثر رستورانهای ایرانی و فرنگی انواع غذاها و دسر و سالاد با دستور پختهای مختلف ارائه میشود که در بسیاری از غذاها مواد اولیه، حقوق و نرخ سربار مشترک است.
مثلا در خورشتها وانواع کبابها مواد اولیه گوشتی مشترک است، در انواع پلوها برنج و روغن و نمک و ادویه هم مشترک است و… حال باید در نظر گرفت در یک رستوران ۳۰ مدل غذا تولید و ۱۵مدل سالاد و دسر سرو آماده و به مشتریان ارائه میشود و حسابدار مجموعه قرار است قیمت تمام شده این غذاها را محاسبه کند واقعا این محاسبه کاری بس دشوار و طاقتفرسا میتواند باشد.
برای دیدن ادامه مطلب بر روی لینک کلیک کنید: ابعاد مختلف حسابداری رستوران